Tarot- eller Orakelkort; Vad är skillnaden?

Tarot- eller Orakelkort; Vad är skillnaden?

Vi på Kristallklart Roslagen älskar ju våra kortlekar, och har ett ganska brett utbud av både Orakelkort och Tarotkort. Många som besöker butiken frågar vad skillnaden är mellan de olika korten och därför ska vi här förklara lite. 

Tarotkort 

En Tarotkortlek är uppbyggd efter en fast struktur, oavsett tema på bilderna. Den innehåller alltid 78 kort och korten grupperas i Stora och Lilla Arkanan med vissa fasta symboler som återkommer i alla Tarotkortlekar. Det brukar medfölja en liten bok med förklaring av kortens betydelse. 

Orakelkort 

En Kortlek med varierande antal kort, med olika teman och inte samma struktur som Tarotkorten. Därmed lite friare tolkning. Ofta vackra, symboliska bilder med lite eller ingen text. Oftast medföljer en liten bok för hjälp med tolkning av korten. 

När du ska välja kortlek är det bra att känna in vilken du dras till. Känns det rätt redan i butiken så kommer det bli enklare att lära känna korten och arbeta med dom framöver. Om du vill lära dig mer om att lägga Tarotkort så finns det flera bra böcker i ämnet. Du hittar ett par olika hos oss, båda på svenska. Det finns även flera som håller kurser och workshops för kortläggning. 

Börja gärna öva på egen hand först och bygg upp en relation till korten, ju mer du övar desto mer kommer du förstå vad varje kort symboliserar för dig och den aktuella situationen. Ha kul och lägg kort för dagen, för veckan, för en vän eller dig själv! 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.