Hur går en Medial vägledning till?

Hur går en Medial vägledning till?

Vad innebär en Medial vägledning och hur vet man egentligen vad man ska förvänta sig inför ett möte med ett medium? Karolina Kaplan, Cert. Medium, reder ut begreppen. 

Inför första mötet

Du har hittat ett medium du blivit nyfiken på och bokat en tid. Du är förväntansfull, kanske lite pirrig, tveksam, tudelad, rastlös. Det finns så mycket du vill veta, men hur ska man ställa frågorna? Det är en begränsad tid ni har på er och det kostar ju en del pengar, så det är kanske bra att vara lite förberedd åtminstone. Eller ska man hellre låta mediumet tala obehindrat och se vad som kommer fram? Du kanske egentligen bokade tiden mest för att det känns spännande? Känner du igen dig? 

Du kan vara alldeles lugn, ett medium är en människa och har valt detta yrke för att hjälpa andra människor. De allra flesta medium är seriösa och omtänksamma och de flesta av oss lever ganska vanliga liv, med vardag och räkningar och tvättider. Förvänta dig inte i första hand en knotig gumma med vårta på näsan och kristallkula (även om det säkert finns en och annan sådan också). 

Förbered dig

Inför mötet är det bästa du kan göra att tänka igenom varför du bokat tiden, det räcker med att ha den bilden klar för dig själv. Är det för att du är nyfiken, då är det din anledning och den räcker alldeles utmärkt! Då kommer du få den information och vägledning som är aktuell för dig där och då. Har du tusen frågor, skriv gärna ner dem och gruppera dem, se om det framträder ett eller flera teman bland frågorna. Dessa teman kan du sedan presentera för mediumet när ni ses, t.ex. "Jag undrar lite kring mitt arbete" eller "Kan du se något om mitt kärleksliv?". Mediumet kan då fokusera på det temat och kommer sedan ge dig den vägledning som är aktuell kring det temat. Har du mer konkreta frågor kan såklart ställa dem också, mediumet kanske då använder sig av Tarot eller Orakelkort eller annat verktyg för att besvara dina frågor. 

 

Ta anteckningar!

En sak som många missar under en medial vägledning/ sittning/ reading etc. (kärt barn har många namn) är att föra anteckningar. Skriv ner stödord så är det mycket lättare att komma ihåg allt efteråt, eller ännu bättre: be att få spela in samtalet med din mobiltelefon! Se till att du stängt av ljudet på telefonen, starta inspelningen och lägg mobilen mellan dig och mediumet. Detta är helt klart det bästa sättet att komma ihåg en vägledning och det är kul att gå tillbaka till inspelningen eller anteckningarna i efterhand och stämma av med vad som faktiskt hänt av det som sades. 

Vi medium gillar att ge råd, ibland kan vi vara lite jobbiga och utmana våra klienter att våga göra förändringar, att ta steg framåt i sin utveckling. Du kan ta till dig råden eller låta bli, vi kallar det för den fria viljan. Vi skapar själva våra liv och även om det finns en plan så kan vi välja att göra avsteg från den. Ibland är avstegen inte avsiktliga och då kan några goda råd från ett medium hjälpa dig att hitta tillbaka till planen; din Livsväg.  

Efteråt

Efter en medial vägledning är det vanligt att man känner sig lite omtumlad, man behöver landa lite i det som sagts och reflektera. Det kan vara bra att prata med en vän eller skriva dagbok, anteckningar eller bara ta en promenad i ensamhet och fundera. Använd vägledningen du fått som ett stöd i din personliga utveckling och känn dig stärkt på din resa. 

Boka tid 

Vill du boka en tid hos Karolina? Läs mer under ”Behandlingar och klasser” här på hemsidan. 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.