Reiki

Reiki

Hos oss på Kristallklart Roslagen kan du boka Reikibehandlingar och även gå kurser för att själv lära dig utöva Reiki. Men vad är egentligen Reiki?

Nedan följer en text från Förenade Reikiförbundet som förklarar mer: 

Metod från Japan
Reiki healing är en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid till exempel smärta och stress, ångest och fysiska och mentala spänningar. Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet - en metod med många användningsområden i vårt moderna samhälle. Reiki i dess nuvarande form kommer från Japan, men har tusenåriga rötter i bland annat Tibet. 

Healing
Reiki är en form av healing - ett ord som idag i många sammanhang är väldigt belastat - men förutsätter ingen religiös tro eller övertygelse, varken för utövaren eller den som blir behandlad. Reiki kan ges och tas emot av alla, oavsett om man är spirituellt eller vetenskapligt lagd, och man behöver inte "tro på healing" för att det ska fungera. Modern forskning om Reiki visar att metoden är effektiv i en rad olika sammanhang.

Friskvård
Reiki klassas idag som rehabiliterande friskvård av Skatteverket. Detta innebär att du kan använda ditt friskvårdsbidrag för Reiki. 

Vill du boka tid för en Reikibehandling eller gå en kurs? Läs mer under ”Behandlingar och klasser” här på hemsidan. 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.